آموزش ساخت پادکست

آموزش ساخت پادکست
در این پست می‌خوانید:

آموزش ساخت پادکست به صورت حرفه ای و جذاب

آموزش ساخت پادکست: دانشمندانی از UCL در طی تحقیقاتی ثابت کرده اند که گوش کردن به یک مقاله یا کتاب ذهن انسان ها را به مراتب بیشتر از دیدن و نگاه کردن به فیلم ها، مستند ها و یا گزارشات تصویری درگیر میکند و آثار عمیق تری روی آنان میگذارد. با توجه به نتیجه ی این تحقیق، آنچه به آن تنها گوش میکنیم و تصویری ندارد در حافظه ماندگاری بیشتری داشته و مغز زمان کمتری برای پردازش آن صرف میکند. محصولاتی چون پادکست، موسیقی، کتاب صوتی، نمایش های رادیویی و… همگی در مقام بالاتری نسبت به محصولات تصویری ای که از آن ها یاد کردیم قرار دارند (از لحاظ تاثیرگذاری و ماندگاری در حافظه). هر چند خواندن یک متن از شنیدن یا دیدن آن به صورت تصویری (مثلا خواندن رمان بجای دیدن فیلمی که از روی آن رمان ساخته شده باشد.) از شنیدن هم موثر تر است اما از لحاظ اینکه شنیدن بسیار راحت تر از خواندن میباشد، محصولات شنیداری از طرفداران بیشتری برخوردار هستند. البته نمیتوان گفت که این تاثیر گذاری برای همه صدق میکند چرا که بعضی از افراد حافظه ی بصری (دیداری) قوی تری نسبت به حافظه ی سمعی (شنیداری) دارند. به هر حال امروز در استارتیچ میخواهم در مورد یک محصول صوتی تقریبا جدید که خیلی سریع توانسته خودش را در دل جوامع جا کند به نام “پادکست” صحبت کنم. در مقاله ی «آموزش ساخت پادکست» ابتدا به اینکه پادکست چیست و از کجا آمده است؟ میپردازیم سپس چگونگی ساخت پادکست را با هم یاد میگیریم. با استارتیچ همراه باشید.

آموزش ساخت پادکست: پادکست چیست؟

آموزش ساخت پادکست را بهتر است با پاسخ به سوال «پادکست چیست؟» شروع کنیم؛ کلمه‌ ی پادکست (Podcast) از ترکیب دو واژه‌ ی پاد (Pod) و برودکست (broadcast) تشکیل شده است که منظور از پاد همان دستگاه‌ های آی‌ پاد بوده و به این معنی میباشد که پادکست محتوایی قابل‌ حمل میباشد که می‌ توانید در هر جایی به آن گوش کنید. برودکست نیز به ویژگی رادیویی پادکست‌ ها اشاره میکند؛ بنابراین:

«پادکست گفت‌ و گوی صوتی ضبط‌ شده‌ ای بین مجری و مهمان یا یک شخص است که می‌ توانید درست مثل گفتگو‌ های رادیویی به آن گوش کنید.»

همانطور که گفتیم پادکست ها می‌ توانند صبحت انفرادی شخصی باشند که افکار و تجربیاتش را با دیگران به‌ اشتراک می‌ گذارد یا گفت و گوی دو یا چند نفر باشند که موضوعی را مورد بحث قرار داده اند. موضوع پادکست‌ ها نیز محدودیتی ندارد و می‌ تواند درباره‌ ی هر موضوعی باشد، از کسب و کار و بازاریابی گرفته تا گردشگری، اخبار و غیره. هر قسمت از پادکست میتواند ادامه ای از قسمت قبل باشد یا اینکه یک قسمت مجزا با محتوایی مستقل باشد. ویژگی ای که پادکست را از گفت و گو ها و محتوا های رادیویی متمایز میکند این است که پادکست ها پخش زنده نیستند و شما میتوانید از پادکست ها به صورت آنلاین استفاده نمایید یا آن ها را دانلود کرده و بعدا آفلاین گوش کنید. البته بعضی از نرم افزار های پادکست پلیر آپشن لایو استریم یا همان پخش زنده را هم دارند؛ پادکست ها نسبت به بقیه ی محصولات صوتی فضای صمیمی تری برای شنونده ایجاد میکنند و به همین دلیل ساخت و یا گوش کردن به پادکست از محبوب ترین فعالیت های بعضی از افراد است.

از آی پاد تا پادکست

عنوان «از آی پاد تا پادکست» به تنهایی میتواند گویای تاریخچه ی پادکست باشد. این محصول صوتی دوست داشتنی خیلی وقت نیست که در بین ماست و همزمان با ظهور آی پاد ها وارد جوامع شد. اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی بود که دستگاه پخش صوت آی پاد توسط شرکت اپل به بازار معرفی شد، در همان زمان ها ایده ی انتشار محتوای صوتی در اینترنت نیز جذاب شد؛ محتوای صوتی ای که روی هر دستگاهی قابل شنیدن باشد. اما اجرای این ایده نیاز به بستر مناسبی داشت که آن موقع فراهم نبود و باید فکری برایش می‌ کردند. در واقع ایده ی اصلی این بود که فایل‌ های صوتی بعد از انتشار به صورت خودکار در دستگاه‌ های پخش همراه مثل آی‌ پاد دریافت شوند و کاربر هم هر وقت دلش خواست به آن ها گوش دهد. پس از گذشت چند سال بالاخره شرکت‌ های بزرگی مثل اپل پا پیش گذاشتند و راه را برای انتشار پادکست باز کردند. وقتی هم که موبایل‌ های هوشمند در بازار زیاد شدند، اپلیکیشن‌ ها آمدند و محبوبیت پادکست بیشتر شد چرا که دسترسی به آن اکنون برای همه ی افراد آسان بود. نام این محصول تا مدتی زیادی مشخص نبود! (مثلا اگر از کسی میپرسیدن چی گوش میدی؟ جوابی نداشته که بده! :] ) تا این که نویسنده ای به نام Ben Hammersley در روزنامه ی گاردین از اصطلاح پادکست (Podcast) برای این محصولات استفاده کرد. او این نام را از ترکیب دو واژۀ Broadcasting به معنی پخش همگانی و iPod ساخت. اینطوری شد که پاد + کست شد پادکست! (ممنونیم آقای Ben Hammersley!)

البته که اگر بخواهیم خیلی دقیق تر تاریخچه ی پادکست ها را بررسی کنیم باید برگردیم به سال 1877 میلادی زمانی که توماس ادیسون اولین دستگاه ضبط صوت (فونوگراف) را اختراع کرد. که بررسی تمام این سال ها تا رسیدن به آنچه امروز پادکست مینامیم بسیار زمان بر بوده و ما را از بحث «آموزش ساخت پادکست» قرن ها دور میکند! در نتیجه این بخش را در اینجا تمام کرده و به بخش بعدی یعنی معرفی نرم افزار های پادکست فارسی میرویم 🙂

نرم افزار های پادکست فارسی و غیر فارسی رایگان

قبل از اینکه اقدام به تولید پادکست کنیم بهتر است کمی با پادکست در ایران و نرم افزار های پادکست فارسی بیشتر آشنا شویم؛ در این بخش اپلیکیشن ها و وبسایت هایی را معرفی میکنم که با استفاده از آن ها میتوانید به دریایی از پادکست های فارسی و غیر فارسی متصل شوید. طبعا در هر نرم افزاری بعضی از محصولات رایگان و بعضی دیگر پولی هستند.

۱. کست باکس (Castbox): در این نرم افزار بیش از 5 میلیون قسمت پادکست فارسی و غیر فارسی آپلود شده است که به صورت رایگان در اختیار همگان قرار دارد. همچنین امکان دانلود پادکست ها را نیز در این اپ دارید.
نصب از کافه بازار  |   نصب از گوگل پلی

۲.  گوگل پادکست (Google podcast): این اپلیکیشن، اپلیکیشن رسمی گوگل برای شنیدن پادکست میباشد، ویژگی‌ این نرم افزار این است که ساده، راحت، خلوت و قابل دسترسی برای عموم میباشد.
نصب از کافه بازار |   نصب از گوگل پلی 

۳. گوش دادن پادکست با پادبین (Podbean): این نرم افزار علاوه بر اینکه برای گوش کردن به پادکست مناسب میباشد امکاناتی چون live stream و ضبط پادکست را نیز در اختیار کاربرانش قرار داده است.
از گوگل پلی نصب کنید

۴. پلیر اف ام FM Podcast Player: این نرم افزار نیز مانند دیگر نرم افزار های پادکست پلیر میباشد با این تفاوت که مدعیست استفاده از آن شارژ و پهنای باند کمتری مصرف میکند.
از کافه بازار نصب کنید    |    از گوگل پلی نصب کنید

۵. نوار و ناملیک: این دو اپلیکیشن نیز از اپلیکیشن های ایرانی پادکست پلیر هستند که از نظر طراحی و راحتی استفاده میتوانند پیشنهاد های خوبی باشند. (البته پادکست و کتاب های صوتی غیر فارسی نیز میتوانید در آن ها پیدا کنید)

آموزش ساخت پادکست

اگر شما هم محتوایی دارید که میتوانید از آن پادکست بسازید و به این کار علاقه مند هستید به بخش آخر یعنی آموزش ساخت پادکست خوش آمدید 🙂

لوازم مورد نیاز برای ساخت پادکست:

  • یک دستگاه ضبط صوت (گوشی هوشمند یا هر چیز دیگه)
  • خوش صحبتی
  • محتوای خوب
  • نرم افزاری برای ساخت کاور
  • یک نرم افزار ادیت صوت (برای بهتر شدن 🙂 )
  • یک محیط مناسب برای منتشر کردن پادکست

دستگاه های ضبط صوت:

ساده ترین و قابل دسترسی ترین دستگاهی و ست آپی که میتوانم برای شروع پیشنهاد کنم یک گوشی هوشمند و یک هندزفیری با میکروفون است. برنامه ی voice recorder گوشیتان را باز کنید و داخل میکروفون هندزفیری شروع به ضبط پادکست کنید. اما چند تا نکته هست که باید رعایت کنید: هندزفیری موقع ضبط تکان نخورد، دهانتان را خیلی نزدیک به هندزفیری نکنید، سعی کنید اگر قرار است متنی را از روی کاغذ بخوانید و نیاز به ورق زدن دارد این کار را طوری انجام دهید که صدایی تولید نکند، حروفی مثل پ و ف را محکم و غلیظ تلفظ نکنید، هیچ جسمی به هیچ وجه با هندزفیری برخورد نکند چون صدای خیلی بدی تولید میشود (مثلا دستتان به هندزفیری نخورد) و…

دومین پیشنهادم استفاده از میکروفون های کلیپسی کوچک است که میتوانید آن ها را با قیمت های مناسبی در بازار پیدا کنید. این میکروفون ها انواع مختلفی چون وایرلس (بلوتوثی) و یا سیم دار دارند که میتوانند به انواع دستگاه ها متصل شوند، بر اساس نیازتان یکی را انتخاب کنید. خوبی این میکروفون ها این است که کیفیت بهتری نسبت به هندزفیری دارند و همچنین به راحتی به لباستان متصل شده و ثابت میشوند.

به عنوان سومین پیشنهاد میتوان ست آپ های حرفه ای را معرفی کرد که از میکروفون های بزرگتر و حرفه ای تر استفاده کرده و به کامپیوتر ها متصل میشوند.

خوش صحبتی و فن بیان:

یکی از مهم ترین مواردی که پادکست را جذاب میکند این است که گوینده و یا گویندگان با شنوندگان ارتباط صمیمی داشته باشند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشند. برای اعتماد به نفس بالا هم پیشنهاد میکنم موضوعی را برای پادکست هایتان انتخاب کنید که روی آن تسلط کافی دارید. موضوع شما میتواند صحبت در مورد کتابی که خوانده اید باشد یا نقد فیلمی که به تازگی دیده اید، یا می تواند مجموعه‌ای از اخبار هایی باشد مرتبط با موضوع مورد علاقه تان، همچنین میتواند محتوای طنز یا کاملا جدی داشته باشد و یا غیره غیره؛ همانطور که می‌بینید دست شما برای انتخاب موضوع در پادکست باز است است و هیچ محدودیتی وجود ندارد و اصلا نیاز نیست که به دنبال موضوعات خیلی سخت یا پیچیده بروید گاهی اوقات انتخاب موضوعی که با روزمرگی های شما مرتبط است است می تواند خیلی جذاب تر از موضوعات پیچیده باشد. همچنین اگر فکر میکنید که به فن بیان بهتری احتیاج دارید میتوانید به مقاله ی آموزش فن بیان استارتیچ مراجعه کنید.

محتوای خوب:

برای انتخاب موضوع محتوا بجز آنکه باید روی آن تسلط داشته باشید نیاز نیست حساسیت بیشتری به خرج دهید. چرا که شنوندگان پادکست ها از هر قشر و سلیقه ای که فکرش بکنید هستند و هر محتوایی میتواند برای گروهی از افراد جذاب باشد. اما توجه داشته باشید که موضوعی که برای آن دارید پادکست تولید میکنید مفید، سرگرم کننده، بدون اشتباه و منسجم باشد.

نرم افزار های ساخت کاور:

پس از اینکه موضوعتان را انتخاب کردید و پادکستتان را ضبط نمودید وقت آن رسیده است که برای پادکستتان یک کاور خوب درست کنید. برای طراحی کاور میتوانید از نرم افزاری های ویرایش تصویری چون فتوشاپ، پیکس آرت (مخصوص گوشی)، متن نگار (مخصوص گوشی)، سونی اسکچ و… استفاده کنید یا میتوانید تصاویر را به صورت دستی طراحی کرده و عکس آن ها را به عنوان کاور پادکست هایتان قرار دهید‌‌. برای بعضی از نرم افزار های انتشار پادکست بابد حتما حتما عکسی به عنوان کاور آپلود کنید. البته در کل داشتن یک کاور خوب در جذب شنونده بی شک موثر است. همین موضوع در مورد انتخاب نام پادکست نیز صدق میکند. پس از حداکثر خلاقیتتان برای این دو مساله استفاده کنید.

نرم افزار های ادیت صوت:

به طور مثال اگر بخواهید آهنگی برای پس زمینه ی پادکستتان بزارید یا صوت را ویرایش کنید، یا اینکه بخش هایی از پادکست را حذف یا جا به جا کنید، یا مثلا حجم فایل را پایین بیاورید و یا فرمت فایل را تغییر دهید میتوانید از این نرم افزار ها استفاده کنید:

  • نرم افزار های ساخت پادکست و ادیت صوت برای کامپیوتر:
  1. Adobe Audition،
  2. Sound Forge،
  3. Audacity
  • نرم افزار های ساخت پادکست و ادیت صوت برای گوشی (با کلیک روی هر کدام میتوانید آن ها را از گوگل پلی دانلود کنید):
  1.  Media Converter
  2. MP3 Cutter
  3. WavePad
  4. Lexis Audio Editor

محیط های انتشار پادکست:

نرم‌ افزار Anchor

Anchor یک پلتفرم همه در یک است که می‌توانید به کمک آن پادکست خود را از هر دستگاهی به‌صورت رایگان ایجاد و انتشار دهید و یا از این طریق درآمد کسب کنید. این برنامه برای گوشی ‌های با سیستم‌ عامل اندروید و IOS قابل‌استفاده است.

مراحل انجام کار با anchor:

  • برنامه موبایل Anchor را به‌صورت رایگان برای iOS یا Android دانلود کنید و برای خود یک حساب کاربری ایجاد کنید.
  • روی ابزار خود ضربه بزنید تا مقداری صدا به اپیزود شما اضافه شود.
  • یک عنوان اضافه کرده و این بخش از پادکست خود را منتشر کنید.
  • به اضافه کردن بخش‌ها ادامه دهید تا اپیزود شما تمام شود. بعد از اتمام کار، فقط یک اسم برای آن انتخاب کنید و آن را در دنیا به اشتراک بگذارید!

نرم‌ افزار Google Podcasts :

با Google Podcasts می‌ توانید آخرین اپیزودهای نمایش‌های موردعلاقه خود را پخش‌ کنید، پادکست‌ های توصیه‌ شده را برای خود کشف کرده و فعالیت‌ های شنیداری خود را مدیریت کنید. Google اخیراً این برنامه پادکست خود را برای دستگاه‌ های مجهز به سیستم‌ عامل Android و با هدف قرار دادن این برنامه به‌ عنوان یک رقیب در کنار برنامه‌ های Apple Podcasts و Spotify راه‌ اندازی نموده است.

مراحل انجام کار با Google Podcasts:

  • به این لینک مراجعه کنید.
  • به حساب Google خود وارد شوید و شرایط و ضوابط را بپذیرید.
  • روی «افزودن پادکست» کلیک کنید و جزئیات RSS خود را وارد کنید
  • ایمیل خود را تأیید کرده و مالکیت فید خود را نیز تأیید کنید.
  • روی «انتشار پادکست» کلیک کرده و منتظر تأیید بمانید.

نرم‌ افزار Castbox:

همانطور که گفتیم این نرم افزار بیش از 5 میلیون قسمت پادکست فارسی و غیر فارسی در خود دارد که به صورت رایگان در اختیار همگان قرار گرفته است و شما نیز میتوانید پادکست های خودتان را در این نرم افزار با دیگران به اشتراک بگذارید.

  • کانالی در کست باکس بسازید.
  • پادکستتان را ضبط کنید.
  • اطلاعات اولیه اپیزودی که قصد بارگذاری آن را دارید، وارد کنید.
  • کاور بگذارید (البته تصویر روی جلد در کست باکس قسمت اختیاری است)
  • زمان انتشار را تعیین کنید و مشخص کنید که اپیزود مربوط به کدام کانال است
  • پادکستتان را منتشر کنید.

پیام نویسنده: در بخش نظرات بهترین پادکستی که تا حالا شنیدید رو بنویسید و اگر خودتون هم پادکستی ضبط کردید اینجا معرفیش کنید. شخصا سعی میکنم همه رو گوش کنم 🙂

دوره‌های مرتبط
تکمیل شده
آموزش مکالمه زبان انگلیسی

آموزش مکالمه زبان انگلیسی

۶۹
۱,۱۹۰,۰۰۰ ۳۵۹,۷۰۰ تومان
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید