آموزش وردپرس

آموزش وردپرس
در این پست می‌خوانید:

آموزش وردپرس از پایه تا پیشرفته + تا کسب درآمد عالی

آموزش وردپرس، حتما از اهمیت تولید وب سایت، تولید محتوا و مدیریت تولید محتوا خبردار هستید‌. امروز در مقاله ” آموزش وردپرس” شما را با یکی از محبوب ترین سرویس های مدیریت و تولید محتوا آشنا خواهیم کرد‌. امروزه وردپرس در 31.9 درصد از تمام وب سایت ها استفاده می شود و 59.4 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد؛ جالب است بدانید وبلاگ های وردپرس به بیش از 120 زبان زنده ی دنیا نوشته شده اند. در ادامه با مزایای وردپرس بیشتر آشنا خواهیم شد و به شما می گویم که چه موارد و قابلیت هایی باعث می شوند که وردپرس یکی از بهترین پلتفرم ها برای طراحی وب برای کسب و کار باشد.

دیگر همۀ ما می دانیم که امروزه بازار کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین بسیار داغ است. شما با دیدن آموزش وردپرس می توانید سهم خوبی از بازار را از آن خود کنید. حتما سعی کنید که یک آموزش پروژه محور و کاربردی را تهیه کنید که بتواند شما را به هدفتان نزدیک تر کند، زیرا هر اموزشی واقعا مناسب نیست و تنها وقت تلف کردن می باشد.
برای شروع باید ببینید چگونه می توانیم یک وبسایت را بدون داشتن دانش برنامه نویسی و فقط با ابزارهای انتخاب، طراحی کنیم؟ پاسخ این سوال استفاده از وردپرس هست که حدود 40 درصد سایت های دنیا با این افزونه طراحی شده اند. این عدد نشان دهندۀ استفاده زیاد مردم از وردپرس و محبوبیت زیاد آن به نسبت به دیگر CMSها هست.

وردپرس چیست؟

به زبان خیلی ساده و روان، وردپرس عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوا که می توانیم با آن سایت بسازیم، بدون اینکه نیاز به کدزنی برنامه نویسی باشد. با این سیستم همچنین می توانید به راحتی، انواع متنوعی از سایت های خبری، فروشگاهی و وبلاگ ها را بسازید. با توجه به تجربه ای که از کار با وردپرس داشته ام، به جرات می توان گفت: وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا هست که هر نوع سایتی را برای شما می سازد.

این سیستم، متن باز و رایگان است که امکان استفاده نامحدود را به شما می دهد و هزینه ای برای کارکردن با آن دریافت نمی کند. متن باز بودن یعنی کدهای آن برای همگان باز هست و هرکس یا توجه به نیاز خود می تواند سایتش را سفارشی سازی کند یا کدهایش را از طریق برنامه نویسی تغییر دهد. پس شما محدود به یک سری قالب اماده نیستید و می توانید، آن را سفارشی سازی کنید.

آموزش وردپرس به صورت رایگان استارتیچ

سیستم مدیریت محتوای وردپرس، چه تاریخچه ای دارد؟

وردپرس برای اولین بار در سال 2003 انتشار پیدا کرد که با زبان برنامه نویسی php هم ساخته شده بود. در ابتدای کار وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا نبود بلکه یک سیستم وبلاگ نویسی خیلی خوبی بود که بعدها با پیشرفت و توسعه به این جایگاه رسید. پایگاه داده وردپرس با MySQL پشتیبانی می شود که یک دیتابیس بسیار قوی و نامحدود می باشد.

نام وردپرس را کریستیان اِسلک که دوست مت مولنوگ(همان توسعه دهنده اصلی وردپرس)، پیشنهاد داد. از آن روز به بعد وردپرس به طور چشمگیری پیشرفت کرد و تبدیل به معروف ترین و کابردی ترین سیستم طراحی سایت و وبلاگ نویسی شد.

در سال 2005، نسخه 1/5 وردپرس آماده شد و نام Strayhorn را یه آن دادند همچنین این نسخه 900 هزار بار دانلود شد که واقعا عدد شگفت انگیزی بود. از همان روز به بعد تولیدکنندگان محتوا شروع به تهیۀ آموزش وردپرس کردند و ان ها را به فروش رساندند.

وردپرس چه ویژگی هایی دارد؟

راحتی در استفاده و ساده بودن کار با آن

نام جوملا و دروپال را شنیده اید؟ این دو سیستم هم، مانند وردپپرس برای مدیریت محتوا هستند. اما چرا وردپرس از آن ها جلوتر افتاده است و در جایگاه بهتری قرار دارد؟! بخاطر گزینه های آسان و داشتن تنظیمات مشخص. همین سهولت در استفاده برای طراحی سایت باعث شده تا با دیدن یک آموزش وردپرس خوب، بتوانید به تسلط زیادی در آن برسید. شما به کمک وردپرس نه نیازی به زدن کدهای برنامه نویسی دارید نه گذاشتن زمان زیاد برای رفع باگ های کد، بلکه می توانید با انتخاب المان ها و گزینه های پیش رو یک سایت کاملا جدید و خاص را ایجاد کنید.

پایداری و امکان خلاقانه کار کردن

وردپرس هم مانند گوشی های هوشمند شما هر چند یکبار آپدیت می شود و امکانات بسیار ویژه ای را در اختیارتان قرار می دهد. پس اینگونه نیست که شما سایتتان را طراحی کنید و دیگر نتوانید با تغییرات جدید بروزش کنید بلکه وردپرس به شما این امکان را داده است که عملکرد وبسایت خود را در طول زمان تغییر دهید و آن را سایت خود را بروز کنید.

داشتن گزینه های زیاد برای طراحی جذاب

دنیایی از طراحی ها و قالب های زیبا در وردپرس وجود دارد که اکثر ان ها رایگان هست و یک تعداد هم غیر رایگان. تازه مسئله جذاب تر این هست که می توانید هر کدام از تم ها را به دلخواه خود سفارشی سازی کنید.

انعطاف پذیری

شما برای ارائه و داشتن یک وبسایت جدید و حرفه ای، بیش از 22 هزار پلاگین و تم دارید که می توانید هر کدام از آن ها را انتخاب کنید. برای مثال می توانیم پلاگین Yoast را برای بهینه سازی موتور های جستجو یا همان سئو نصب و از ان استفاده کنیم.

امکان بهینه سازی سایت و انجام سئو

وردپرس بهینه سازی موتورهای جستجو را به راحتی انجام می دهد و پیشنهاد می کنم علاوه بر گذراندن آموزش وردپرس، آموزش سئوی وردپرس را هم یاد بگیرید تا بتوانید سایت خود را در رتبه های اول گوگ ببینید. ما با روش های مختلف از جمله: بک لینک ها، محتواهای اصولی و سئو شده و… می توانیم سایت خود را در نتایج اول گوگل بیاوریم.

مدیریت راحت محتواها

آسان ترین جایی که می توانیم محتواهای خود را در آن مدیریت کنیم، وردپرس هست و شما علاوه بر مدیریت محتواها با یادگیری مهارت های محتوا نویسی می توانید سایت خود را بهینه کنید.

سرعت بالا در استفاده

شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد، ولی وردپرس این امکان را می دهد که سایت خود را در یک روز بسازیم و تنها به محتواها و تصاویر نیاز داریم. حال ممکن است با خود بگویید که نرم افزار های دیگری هم وجود دارند که می توانیم از ان ها استفاده کنیم ولی امکانات بی نظیری که وردپرس در اختیار ما می گذارد با هیچ سیستمی قابل مقایسه نیست.

گذراندن دورۀ آموزش وردپرس، چه مزایایی برای ما دارد؟

  • استخدام توسط شرکت های طراحی سایت
  • کارکردن به صورت فریلنسری و ساخت سایت برای کارفرماها
  • امکان طراحی یک سایت شخصی برای کسب و کار خودتان
  • کسب درآمد بالا از طراحی و توسعۀ سایت ها
  • کسب درامد از پشتیبانی وبسایت های وردپرسی

به آموزش وردپرس و کارکردن با آن، اطمینان داشته باش!

اگر هنوز هم سوالی در ذهنت وجود دارد که اصلا چرا باید آموزش وردپرس را بگذرانم و آن را یادبگیرم، پیشنهاد می کنم نگاهی به سایت هایی مثل بلک بری و جی زی بیندازید این سایت ها در حال استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند.
امروزه میلیون ها سایت با وردپرس ساخته شده است و با توابعی که در آن وجود دارد، میتوان هر نوع محتوایی را در سایت خود منتشر کنیم. ویزگی مهم تر وردپرس هم این هست که با هر مشکلی رو به رو شویم پشتیبانی قوی آن به ما کمک می کند و پاسخ سوالات ما را می دهد.

وردپرس را بر روی لوکال هاست نصب کنم یا میزبان های دیگر؟

برای نصب وردپرس دو حالت وجود دارد یا روی هاست محلی یا همان سیستم خودتان نصب می کنید و یا هاستی با مدت مشخص، خریداری می کنید که سایت شما در فضای بزرگ اینترنت قرار بگیرد. از نظر من هر دو مورد خوب هستن. نصب بر روی لوکال هاست(محلی) زمانی انجام می شود که آن شخص قصد آموزش دیدن دارد و فعلا نمی خواهد هزینه ای پرداخت کند که سایتش در فضای اینترنت باشد، نصب بر روی میزبان های اصلی هم، زمانی خوب هست که شما می خواهید سایتتان در فضای اینترنت باشد و هر تغییری که اعمال می کنید برای همۀ مردم نمایان شود، برای مثال شما می خواهید روی سئوی سایت خود کارکنید پس قطعا وقتی سایت بر روی هاست لوکال نصب هست نمی توان اینگونه تغییرات را انجام داد.

آموزش وردپرس به صورت رایگان استارتیچ

نصب وردپرس بر روی لوکال هاست

نصب وردپرس بر روی لوکال هاست کار زیاد سختی نیست فقط باید خوب دقت کنید که بعضی اوقات یک سری لوکال هاست ها کار نمی دهند و باید ترفندهایی را برای اجرای آن به کار برد. برای ایجاد لوکال هاست شما از برنامه های مختلفی از قبیل: Xampp، WAMP و… می توانید استفاده کنید. تفاوت آنچانی هم در این برنامه ها وجود ندارد فقط باید ببینید کدام روی سیستم ها بهتر کار می دهد. یک سری موارد هست که با استفاده از آن ها می توانیم لوکال هاستی ایجاد کنیم تا بتوانیم وردپرس را روی آن نصب کنیم:

  • دانلود آخرین نسخه لوکال هاست Xampp یا WA,P بر اساس سیستم عامل خود
  • نصب و اجرای برنامه
  • دانلود آخرین نسخه وردپرس از سایت مربوطه
  • ساخت پایگاه دادۀ وردپرس و نصب آن


یک نکتۀ کلیدی هم وجود دارد و این هست که شما با کارکردن روی لوکال هاست، در واقع انگار روی یک سایت واقعی کار می کنید و تمامی امکانات طراحی را در اختیارتان می گذارد. این کار برای آموزش دیدن و تمرین هم بسیار مناسب است.

آموزش نصب وردپرس روی هاست واقعی


ممکن است شما به هدف شروع کسب و کار خودتان و فروش خدمت یا اموزش قصد راه اندازی سایتی را دارید و می خواهید سایتتان روی فضای واقعی اینترنت قرار دهید.

اگر شما قصددارید که کارتان را شروع کنید باید ابتدا یک هاست مناسب وردپرس تهیه کنید، بهتر است که از هاست لینوکسی استفاده کنید زیرا با وردپرس سازگاری بسیار خوبی دارد. پیشنهاد ما هم استفاده از یک هاست وردپر لینوکسی هست که با سی پنل کنترل می شود، زیرا با تمام افزونه ها و قالب های وردپرس سازگاری دارد.اگر در دورۀ آموزش وردپرس شرکت کردید، حتما این موارد را هم یاد خواهید گرفت.
امروزه اکثر هاستینگ های موجود از Cpanel استفاده می کنند، اما به دلیل تحریم های مکرر، برخی از هاستینگ های ایرانی به دلیل وجود تحریم ها از کنترلی به نام دایرکت ادمین استفاده می کنند.
اما در کل تفاوتی ندارد که از کدام کنترل پنل ها استفاده می کنید، مهم این هست که این توانایی را داشته باشید که تشخیص دهید، پنل مدیریت هاست شما کدام یکی است.

آموزش وردپرس و خصوصیات آن

طراحی ظاهری و قالب های وردپرس

در آموزش وردپرس، شما کارکردن با قالب ها و طراحی ظاهر سایت را یاد می گیرید. در واقع این بخش از کار از اصول اولیۀ سایت شما شما هست و شما با بررسی قالب های موجود، می توانید قالب موردنظر خود را نصب و روی سایت اعمال کنید.

امکان ایجاد بخش های متنوع به کمک افزونه ها

دنیایی از افزونه ها در وردپرس وجود دارد و شما با توجه به کار خود می توانید یکی از آن ها را انتخاب و نصب کنید. هر افزونه ای برای خود یک کار مشخص را انجام می دهد برای مثال: افزونۀ Yoast Seo ،برای کارکردن روی محتواهای سایت کمکمان می کند یا افزونۀ User Registration که برای ثبت کاربر در وردپرس ایجاد می شود. تعداد افزونه ها آنقدر زیاد هست که متعجب می شوید.

توابع در وردپرس

در اصل افزونه ها و قالب های وردپرس برای نمایش دادن اطلاعات پویا در سایت از همین توابع وردپرس استفاده می کنند. این توابع در واقع یک سری کدهای برنامه نویسی PHP هستند که برای نمایش اطلاعات پویا استفاده می شود. مطمئنا می پرسید این اطلاعات چیست؟ این اطلاعات پویا همان اطلاعاتی هستند در پایگاه دادل وردپرس قرارگرفته اند. چند مورد از این اطلاعات محتوای نوشته، برچسب نوشته، دسته بندی و… هستند. عملکرد این توابع به این شکل هست که با قرار دادن تابع وردپرس مربوطه در قالب و افزونه وردپرس می توان آن را فراخوانی(صدا زدن تابع) کرد و در سایت های گوناگون نمایش داد.
علاوه بر آن نمی توان گفت که توابع وردپرس همگی از قبل تعریف شده و محدود هسآن را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید با آمادگی بیشتر تابع های جدیدی بنویسید.

رابطۀ خوب وردپرس با موتورهای جستجو مخصوصا گوگل

خبر خوب این هست که وردپرس با طراحی اصولی و کدنویسی مناسب برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده است و به جرأت می توان گفت از نظر اصول سئو، وردپرس بین CMS های دیگر بسیار بهتر عمل کرده است. همین ویژگی باعث شده تا یک گزینه عالی برای طراحی وبسایت شما باشد. ما به شما پیشنهاد می کنیم که در طراحی سایت خود به آیتم های آموزش سئو خیلی خوب توجه کنید و از اهداف کاری خود قرار دهید زیرا مهم ترین مسئله برای سایت شما می باشد.

امنیت وردپرس و ایجاد آن

از کلیدی ترین موارد پس از راه اندازی هر سایت یا نرم افزاری مسئله امنیت آن می تواند. رسیدن به سطح خوبی از امنیت، باعث می شود که بتوانیم از نفوذ و سوء استفاده هکرهای کلاه سیاه جلوگیری کنیم، وردپرس هم از این موضوع دور نیست و در هر بروزرسانی اش تمامی موارد امنیتی و اشکالات که می تواند به سایت شما آسیب برساند را مورد بررسی قرار می دهد.

برای ساخت سایت با وردپرس به چه مواردی نیاز داریم؟

هرکس با هدفی اقدام به ساخت سایت می کند و ساخت آن را ممکن است تمام و کمال به دست یک متخصص بسپارد و یا اینکه دورۀ آموزش وردپرس را بگذراند. اما یک سری موارد هست که شما برای نصب وردپرس یه آن نیاز دارید:

  • خرید هاست واقعی یا استفاده از لوکال هاست و یک کامپیوتر
  • دانلود کردن رایگان وردپرس و خارج کردن از فایل فشرده
  • داشتن دانشی ابتدایی برای کار با کامپیوتر
  • وجود اینترنت با سرعت حداقل۱۲۸ کیلوبیت
  • علاقه و تلاش مستمر برای گذراندن آموزش وردپرس
  • شروع آموزش وردپرس بدون ترس

چگونگی کار با پیشخوان وردپرس

سیستم وردپرس دارای یک پنل مدیریتی خیلی قوی به نام پیشخوان یا داشبورد هست، با این پیشخوان می توان تنطیمات قالب ها، افزونه ها و طراحی سایتمان را مدیریت کنیم. ما می خواهیم این در ادامه، این پنل را به صورت مختصر توضیح دهیم تا شما شناختی از آن پیدا کنید.

آموزش وردپرس به صورت رایگان استارتیچ

نحوۀ ورود به پیشخوان وردپرس در هاست و دامنه واقعی
شما باید آدرس localhost/starteach.ir/wp-admin را در نوار مرورگر خود بزنید و سپس در صفحه ای که باز می شود باید نام کاربردی و رمزی که هنگام نصب وردپرس تعریف کرده اید را وارد کنید. با وارد شدن موفق، شما داشبورد یا همان پیشخوان سایت خود را می بینید.

گزینه های منوی پیشخوان وردپرس

بروز رسانی

این گزینه آپدیت های وردپرس هست که شامل افزونه ها، قالب ها و ترجمه هایی است که روی وردپرس شما نصب شده است.

نوشته ها

کلیۀ نوشته های سایت ما در این قسمت ایجاد و مدیریت می شود و تفاوت برگه و نوشته هم این هست که در برگه امکان نوشتن دیدگاه وجود ندارد ولی در نوشته وجود دارد.

رسانه ها

همۀ پرونده های چندرسانه ای که شامل فیلم، عکس و ویدیو می شوند، در این قسمت قرار گرفته اند و با گزینه افزودن می توانید خودتان هم رسانه ای را اضافه کنید.

برگه ها

تمام برگه های موجود در سایت شما در همین قسمت ایجاد و ویرایش می شوند. تفاوت برگه و نوشته هم در قسمت بالا گفته شد.

دیدگاه ها

تمام نظراتی که مردم در رابطه با پست ها و نوشته های سایت شما می دهند، در این قسمت مدیریت می شود، این نظرات را می تواند پاسخ، ویرایش یا حذف کنید.

نمایش

پوسته ها، امکان سفارشی سازی طراحی های سایت و ویرایشگر پوسته در قسمت نمایش وجود دارد که نقش مهم در طراحی اصلی سایت دارند.

افزونه ها

افزونه ها و پلاگین ها دقیقا مانند اپلیکیشن های نصب شده روی تلفن های هوشمند کار می کند و بسیاری از امور را برای شما آسان تر می کنند.

کاربران

ممکن است شما مدیر اصلی سایت باشید و بخواهید نام کاربری و رمز عبوری برای هر یک از محتوانویسان سایت خود ایجاد کنید پس باید به سراغ این قسمت بیایید. گزینۀ کاربران امکان ایجاد کاربرا نمختلف را می دهد و می توان برای هرکس یک سری مجوز دسترسی هم تعریف کرد.

ابزارها

این قسمت به شما امکان این را می دهد که اگر یک سری نوشته یا برگه ایجاد کرده اید و از آن ها خروجی گرفته اید، حالا به درون سایت بریزید و از آن ها استفاده کنید و یک سری تنطیمات دیگر هم مربوط پاک سازی اطلاعات شخصی دارد که با مشاهدۀ این گزینه کاملا متوجه خواهید شد.

تنطیمات

به طور تنظیمات اصلی و عمومی سایت در این قسمت انجام می شود مانند: عنوان سایت، معرفی کوتاهی برای سایت، پیوندهای یکتا و تظیمات حریم خصوصی.

آموزش وردپرس

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

در این بخش وردپرس چیست صحبت میکنیم: سیستم مدیریت محتوا یا CMS که مخفف کلمه ی Content Management System می باشد به معنی سیستم های نرم افزاری ای است که نظام قابل مدیریتی را در ثبت , بروزرسانی و بازیابی محتوا فراهم می آورند.

CMS ها برای کسانی که دانش برنامه نویسی ندارند یا مبتدی هستند گزینه ی مناسبی برای تولید صفر تا صد یک وبسایت می باشد، به طوری که به راحتی و بدون نیاز به ایجاد تغییر در هیچ کدی کاربران می توانند محتوای صوتی، متنی و یا تصویری خود را به راحتی مدیریت کنند.

البته که cms ها مختص وب سایت ها نیستند و در زمینه های دیگری نیز استفاده می شوند ولی چون در این مقاله موضوع ما وردپرس و آموزش وردپرس می باشد این سیستم ها را بر این اساس بررسی می کنیم.

تولید محتوا یکی از مهمترین بخش ها در هر سایتی میباشد که وردپرس یکی از بهترین سیستم ها برای تولید محتواست، و شما میتوانید در دوره آموزش تولید محتوا یاد بگیرید که چطور برای سایت خود یک محتوای بسیار عالی و منحصر به فرد بنویسید.

ویژگی های سیستم مدیریت محتوا

ویرایش راحت و سریع مطالب
ویرایش قدرتمند صفحه‌ های سایت
دسته ‌بندی مطالب
صرفه‌ جویی در زمان و هزینه
پشتیبانی مطمئن
سفارشی‌ سازی

انواع سیستم های مدیریت محتوا

به صورت کلی سیستم های مدیریت محتوا به دو دسته ی صفحه محور و قابلیت محور تقسیم می شوند.

سیستم مدیریت محتوای صفحه محور (page base cms) :

این سیستم ها سایت را با هویت صفحه ای می بینند و لذا تمام سعی خود را صرف مدیریت صفحه می کنند و به مدیر سایت امکان ایجاد صفحاتی مجزا، دارای لینک به دیگر صفحات، و قابل ذخیره سازی روی سرور هاست (host) به یکی از فرمت های html ،asp ،php ،jsp و … را می دهند.

سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور (feature base cms) :

این سیستم ها همانطور که از اسمشان پیداست بر اساس قابلیت های مورد نیاز مشتریان بنیان گذاری شده اند. به عبارت دیگر اکثر وب سایت های اطلاع رسانی و پرتال های اینترنتی متشکل از بخش های مختلفی می شوند که معمولا عبارت است از : مدیریت منو ، مدیریت گالری تصاویر یا آلبوم عکس، مدیریت اعضا، مدیریت لینکستان و … .بنابراین، در نرم افزار های مدیریت محتوای قابلیت محور، مدیر سایت، صفحات را مدیریت نمی کند بلکه با استفاده از قابلیت های مذکور محتوا را وارد در ساختار بانک اطلاعاتی می نماید و سپس خود نرم افزار مدیریت محتوا یا cms ، اطلاعات را در قالب صفحات سازماندهی خواهد کرد .

تاریخچه وردپرس

در این بخش از مقاله آموزش ورپرس تاریخچه مختصری از پیدایش وردپرس ارائه می دهیم و چند ورژن از آن را بررسی می کنیم.

«مت چارلز مولنوگ» که از او به عنوان پایه گذار وردپرس یاد می کنند، متولد ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در هوستون تگزاس است و در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا زندگی می ‌کند. او از اولین سرویس وبلاگ نویسی که b2/ cafelog بود برای به اشتراک گذاری تصاویر سفرش به واشنگتن استفاده نمود و پس از آن به همراه مایکل لیتل و موسس سیستم وبلاگ نویسی بی ۲ گروه Global Multimedia Protocols Group را تاسیس کرد. هدف این افراد ساخت و تولید سیستمی بود که فراتر از یک سیستم ساده ی وبلاگ نویسی برود.

در سال 2003 اولین ورژن از وردپرس منتشر شد (ورژن 0.71)؛ در این ورژن کاربران می توانستند در سه حالت انتشار (Publish)، خصوصی (Private) و پیش نویس (Draft) پست های خود را اشتراگ گذاری کنند.

بعد از تولید چند ورژن دیگر بالاخره ورژن 1.5 وردپرس وارد بازار شد و این این اولین نسخه ای بود که کل ساختار پوسته را به فایل‎ ها‎ی جداگانه مانند header.php، footer.php و sidebar.php تقسیم می ‎کرد و اگر کاربر در هر یک از این فایل‎ ها‎، تغییراتی را اعمال می کرد آن تغییرات بلافاصله در کل سایت منعکس می ‎شد.

بعد از ورژن 1.5 ورژن 2.0 در سال 2005 تولید شد که در آن قابلیت های تغییر رنگ‎ ها از سایه ‎ها‎ی سیاه، سفید و خاکستری به برخی از سایه‎ ها‎ی آبی، آپلود عکس‎ ها‎، پیش نمایش پوسته ‎ها‎ از طریق screenshot.png و … اضافه شد.

در نسخه 2.7 تمامی ساختار و پنل مدیریتی ورژن های قبل تغییر کرد و یک ساید بار شامل پیوند هایی با ابزار اساسی مورد نیاز برای مدیریت یک سایت، طراحی و اضافه شد. پنل مدیریت به بخش‎ها‎ی مختلف از قبیل برچسب (tag)، نظرات (comments)، انتشار (publish) و … دسته بندی گردید. علاوه بر این ها در این نسخه دو ویژگی منحصر به فرد screen option و quickpress نیز اضافه شده بود که قابلیت های متعددی را در اختیار کاربران قرار می داد.

در سال های گذشته ورژن های بهتری از وردپرس ارائه شد و در هر نسخه ای که وردپرس ارائه می کرد قابلیت ها و تغیرات متعددی در آن به چشم می خورد. اکنون آخرین ورژن موجود از وردپرس ورژن 5.3 می باشد که در سال 2019 وارد بازار شد.

مشخصات و امکانات وردپرس

  • نصب محلی
  • هسته قابل حمل
  • پشتیبانی از ساعت محلی
  • قابلیت gzip
  • سطح دسترسی
  • مشخصات کاربران
  • پویا بودن و انعطاف ‌پذیری بالا
  • دارای کتابخانه پلاگین ‌های وردپرس (رایگان)
  • دارای کتابخانه قالب‌ های وردپرس (رایگان)
  • وردپرس شبکه (جهت راه اندازی سیستم وبلاگ ‌دهی با وردپرس)
  • فهرست ‌های آبشاری و کرکره ‌ای
  • شخصی ‌سازی قالب‌ ها و ابزارک‌ ها از پنل مدیریت
  • ارسال و مدیریت دیدگاه
  • راه ‌اندازی تالار گفتگو
  • راه‌ اندازی فروشگاه اینترنتی
  • فروشگاه فایل
  • امکان استفاده از قالب‌های بسیار زیبا
  • امکان استفاده از وبسایت‌ های شبکه ای با وردپرس شبکه

مزایای وردپرس

این بخش از مقاله ی آموزش وردپرس را به معرفی و بررسی مزایای وردپرس اختصاص داده ایم. با ما همراه باشید.

استفاده راحت!

علاوه بر وردپرس سیستم های مدیریت محتوای دیگری نیز وجود دارند مانند جوملا و دروپال ولی آنچه وردپرس را محبوب تر از این دو cms کرده است راحتی استفاده از آن می باشد.

وردپرس نیاز کاربران را به استفاده از تکنولوژی های پیچیده html ،php ،css و… از بین برده است در نتیجه می توانید زمانی را که می خواستید برای طراحی وب سایت یا یادگیری آن استفاده کنید برای جنبه های دیگر کسب و کار خود استفاده کنید.

خلاقیت و پیشرفت متداوم

همانطور که در تاریخچه وردپرس دیدیم وردپرس در هر نسخه ای که ارائه می کرد قابلیت های متنوع، متعدد و جدیدی را در اختیار در اختیار کاربران خود قرار می داد. اکنون هم وردپرس همگام با تکنولوژی روندها و نیازهای کاربران به روز می شود و همچنان می کوشد تا تمامی ایرادات و مشکلات نرم افزارش را برطرف کند.

انعطاف پذیری و نوآوری

وردپرس برای ارائه یک وبسایت نو و جدید حدود بیش از ۲۲ هزار پلاگین و هزاران تم را در اختیار کاربران خود قرار می دهد؛ هر پلاگین قابلیت‌های مشخص خود را دارد به طور مثال پلاگین yoast برای بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو می باشد و با نصب آن روی وبسایتتان می توانید به راحتی از آن بهره ببرید.
در واقع در وردپرس یک کتابخانه از افزونه ها با اهداف مختلف وجود دارد که در عرض چند دقیقه می توانید آنها را نصب کنید و از آن ها استفاده نمایید. برای استفاده از پلاگین ها، قبل از نصب آنها بر روی وب سایت تان حتماً اطمینان حاصل کنید که نکات را خوانده اید و به روز رسانی ها به صورت منظم انجام می شود.

اپن سورس بودن وردپرس

این نرم افزار یک نرم افزار منبع باز است؛ و نرم افزار منبع باز (open source) یعنی نرم ‌افزاری که کد منبع آن برای اصلاح یا ارتقا توسط هر کسی در دسترس باشد.
به همین علت نرم افزار وردپرس هر روز توسط هزاران نفر از توسعه‌دهندگان در سراسر جهان بهبود می یابد و این موجب می شود که این سیستم با یک جریان افزایشی جدید هر روز راحت تر و مفید تر بشود.
علاوه بر اینها در کنار توسعه دهندگان، طراحان و هنرمندان گرافیک برای ایجاد تم های جذاب می کوشند و بسیاری از این تم ها را به صورت رایگان و یا با قیمت کم در اختیار کاربران قرار می دهند این قابلیت ها باعث می شود که وردپرس برای هر شخص منحصر به فرد باشد.

تنوع در طراحی

در وردپرس تم های اختصاصی بسیار زیادی وجود دارند که که علاوه بر زیبایی رایگان نیز هستند. و در استفاده ی عموم قرار گرفته اند.

بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو)

وردپرس این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا مواردی مانند تگ های مختلف تیتر (h1 ,h2 ,h3, …) و دیگر مواردی که باید در سئو بررسی شوند را به راحتی بررسی کنید و با استفاده از آنها سئوd سایت خود را ارتقا دهید.

ساختار تمیز

هر وب سایتی که ساختار تمیز و واضح تری داشته باشد سریع ‌تر بارگذاری می ‌شود و کاربران و بازدیدکنندگان امروزه خواستار وب سایت هایی هستند که بارگذاری آن ها سریعتر انجام شود
و وردپرس یکی از ‏cms هاdی است که ساختاری تمیز و واضح با بارگذاری سریع را در اختیار کاربران و بازدیدکنندگان قرار می دهد.

مدیریت محتوای آسان

در وردپرس بستری فراهم است که شما می توانید درست مانند یک نرم افزار ویرایش متن محتوای سایت خود را مدیریت کنید و در محتوای خود از انواع دیگر محتوا مانند تصاویر، صوت و فیلم ها نیز استفاده نمایید.
محیط کاربری و مدیریت محتوای وردپرس تقریبا مانند نرم افزار آفیس ورد می باشد.

وردپرس برای همه

همانطور که گفتیم برای استفاده از وردپرس هیچ محدودیتی وجود ندارد و هر شخصی که نیاز به تولید یک وب سایت داشته باشد و یا علاقه مند به تولید وب سایت باشد میتواند از وردپرس استفاده کند و یادگیری وردپرس و استفاده از آموزش وردپرس به مراتب آسانتر از یادگیری کد نویسی و طراحی وب است.
هنگامی که شما وب ‌سایت خود را از طریق وردپرس راه ‌اندازی می ‌کنید، محدودیتی برای چگونگی استفاده از انواع پلاگین‌ ها و تم ‌ها وجود ندارد. با طیف وسیعی که از تم‌ های مدرن و قدیمی وجود دارد تقریبا هر کسی می ‌تواند وب‌ سایت خود برای هر نوع کسب ‌و کاری راه ‌اندازی کند.

پشتیبانی و پاسخ گویی وردپرس

تیم بزرگ وردپرس از تکنسین ها و داوطلبان فعال و زیادی تشکیل شده است که کافیست شما سوالتان را برای آن ها ارسال کنید و به سرعت پاسخ خود را بگیرید.

منابع متنوع آموزش وردپرس

به دلیل محبویتی که سرویس وردپرس در سال های اخیر کسب کرده است و با افزایش اهمیت تولید وب سایت پربازدید و مناسب منابع آموزش وردپرس نیز افزایش یافته اند و شما به سادگی می توانید با استفاده از آن ها زیر و بم وردپرس را بیاموزید و وبسایت خود را راه اندازی کنید.

پروسه کوتاه مدت تولید

یکی از مواردی که به راحتی استفاده از وردپرس می افزاید این است که شما می توانید در طول یک روز سایت خود را راه اندازی کنید و آنچه باقی می ماند محتوا است.

اپلیکیشن رابط برنامه‌نویسی(APIs)

شبکه ‌های رسانه ‌های اجتماعی APIs هایی را ارائه می‌دهند که اجازه ادغام شخص ثالث با وب‌ سایت های کاربر را می‌ دهد. وردپرس هزاران APIs قابل دسترس ساخته است که به شما اجازه می‌ دهد منابع خارجی را با وب‌ سایت خود ادغام کنید.

قابلیت اشتراک

اشتراک‌ گذاری در وردپرس بسیار ساده ‌تر از ورژن های قبلی آن شده است. با استفاده از ویدجت‌‌ هایی (widget) که در آن وجود دارد می ‌توانید محتوای وب ‌سایت خود را در سایر سیستم عامل‌ ها به اشتراک بگذارید و آن را به حساب ‌های رسانه ‌های اجتماعی مورد نظرتان متصل کنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم تا از پایه تمام موارد مهم وردپرس را بررسی کنیم و برای شما عزیزان ذهنیت خوبی نسبت به آموزش وردپرس ایجاد کنیم. اگر دوستانتان یا یکی از اعضای فامیل هم قصد داشت که وردپرس را تخصصی یادبگیرد، پیشنهاد می کنم حتما لینک این مقاله را برایشان ارسال کنید تا با آگاهی بیشتری دورۀ آموزشی خود را انتخاب کنند. زیرا بعضی اوقات پیش آمده که شخصی قصد یادگیری داشته ولی در دام یک آموزش وردپرس نامناسب و وقت گیر افتاده است، پس در این موارد حساسیت بیشتری به خرج دهید و آموزشی را انتخاب کنید که واقعا برای شما سودمند باشد.
من و تیم آموزشی استارتیچ بهترین ها را برایتان آرزومندیم

دوره‌های مرتبط
تکمیل شده
آموزش مکالمه زبان انگلیسی

آموزش مکالمه زبان انگلیسی

۶۹
۱,۱۹۰,۰۰۰ ۳۵۹,۷۰۰ تومان
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید