مقاطع و دوره های تحصیلی و انواع مدارس در ایران

مقاطع و دوره های تحصیلی و انواع مدارس در ایران

انواع مقاطع و دوره های تحصیلی در ایران

1) مقطع تحصیلی

به کلی ترین بخش های سنوات تحصیلی دانش آموزان در نظام 12 پایه ای آموزش و پرورش گفته می شود که شامل دو بخش (مقطع) کلی است :

1- مقطع ابتدایی (شامل پایه های اول تا ششم)

2- مقطع متوسطه (شامل پایه های هفتم تا دوازدهم)

2) دوره تحصیلی

زیر پایه های هر مقطع تحصیلی به دو دوره تقسیم می شوند :

1- مقطع ابتدایی شامل دو دوره : دوره اول شامل پایه های 1 تا 3 و دوره دوم شامل پایه های 4 تا 6

2- مقطع متوسطه شامل دو دوره : دوره اول شامل پایه های 7 تا 9 و دوره دوم شامل پایه های 10 تا 12

3) پایه تحصیلی

جزئی از یک دوره تحصیلی است که در یک سال تحصیلی اجرا می شود. کل دوره های تحصیلی در آموزش و پرورش شامل 12 پایه می باشد.

4) شاخه تحصیلی

سه پایه‌ی دوره دوم متوسطه (پایه های10 تا 12) با توجه به اینکه شامل سه سال آخر دوران تحصیل دانش آموزان در آموزش و پرورش می شود، به جهت تخصصی تر شدن سلیقه و گرایش دانش آموزان، به 3 شاخه‌ی «نظری» ، «فنی و حرفه ای» و «کاردانش» تقسیم می شود.

5) رشته تحصیلی

شاخه نظری دارای 4 رشته‌ی ریاضی، تجربی، انسانی و معارف اسلامی؛ و شاخه های فنی و کاردانش شامل رشته های متعدد در سه زمینه کشاورزی، صنعت و خدمات است که هر زمینه دارای یک یا چند گروه و هر گروه دارای یک یا چند رشته اصلی است و هر رشته اصلی دارای یک یا چند رشته مهارتی می باشد.

معرفی انواع مدارس بر اساس مقاطع تحصیلی در ایران

در جدیدترین تقسیم بندی سیستم آموزش و پرورش ایران، سن شروع تحصیل افراد از چهار سالگی شروع و تا هجده سالگی ادامه می یابد. برای این دوره ی آموزشی مهم، باید چشم انداز آینده ی فرزندان خود را مشاهده نمایید. این روند از مهدکودک، پیش دبستان و دبستان شروع شده و تا مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم ادامه دارد.

مدارس مقطع پیش دبستانی
سال های گذشته، روال آموزش کودکان ایران به این صورت بود که بعد از آموزش ها و کسب مهارت های اجتماعی در مهدکودک ها، به دوره ی پیش دبستانی منتقل می شدند. البته شرکت در مهدکودک به هیچ عنوان اجباری نبوده و نیست. آموزش پیش دبستانی هم جزو آموزش های رسمی ولی غیر اجباری است.

یعنی محتوای کتاب ها و آموزش های پیش دبستانی توسط وزارت آموزش و پرورش به رسمیت شناخته شده است. با این حال، هیچ اجباری برای شرکت در پیش دبستانی وجود ندارد. (با توجه به تغییر بنیادی کتاب های درسی پایه اول ابتدایی، بهتر است کودک خود را در پیش دبستانی ثبت نام بکنید.)

در روند آموزشی جدید، این مقطع، به دو دوره ی: «پیش دبستانی 1» و «پیش دبستانی 2» تقسیم بندی شده است.

پیش دبستانی 1، به نوعی ادامه ی آموزش های مهدکودک است. برای ثبت نام در این دوره، فرزند شما باید چهار سال داشته باشد.

پیش دبستانی 2، کودک با مفاهیم اعداد و شمارش و هم چنین حروف الفبا آشنا می شود. سن ثبت نام در این دوره 5 سال می باشد.

لیست مدارس مقطع پیش دبستانی

در کل، برای مقطع پیش دبستانی در ایران، تنوع مدارس کم است. طبق اعلامیه ی آموزش و پرورش، مدارس دو زبانه در این مقطع به هیچ وجه اجازه ی فعالیت ندارند و اقدامات آنها غیر قانونی است.

برای ثبت نام مقطع پیش دبستانی به این مدارس می توانید مراجعه کنید:

  • مدارس دولتی
  • مدارس غیردولتی
  • مدارس قرآنی
  • مدارس خیریه
  • مدارس دانش آموزان استثنایی
  • مدارس ورزش
  • مدارس اقلیت های مذهبی

معرفی مدارس مقطع دبستان

دبستان، اولین مقطع آموزشی رسمی و جدی فرزندان است. در انتخاب دبستان برای ثبت نام فرزندان خود به هیچ وجه اسیر حرف و شعارهای متفاوت نشوید. بهترین حالت پرس و جوی محلی از والدین دیگر و یا بچه های مشغول به تحصیل در آن دبستان است. باید به دنبال مدرسه ای باشید که علاوه بر شبیه سازی محیط خانه، فرآیند آموزش را همراه با بازی و ایجاد انگیزه در کودکان انجام بدهد.

لیست مدارس مقطع دبستان ایران

برای ثبت نام مقطع دبستان به این مدارس می توانید مراجعه کنید:

1.مدارس دولتی
2. مدارس غیر دولتی
3. مدارس شاهد و ایثارگران
4. مدارس عشایری
5. مدارس هیات امنایی
6. مدارس قرآنی
7. مدارس خیریه
8. مدارس دانش آموزان استثنایی
9. مدارس سما
10. مدارس ورزش
11. مدارس اقلیت های مذهبی

مدارس مقطع دوره اول متوسطه

مقطع دوره اول متوسطه به عنوان پلی برای ورود به مقطع حساس متوسطه دوم است. چنان چه در انتخاب مدرسه ی مناسب برای فرزندتان کم دقتی بکنید، ممکن است حتی از ادامه ی تحصیل دل زده بشود. در نتیجه حتی اقدام به انتخاب رشته در متوسطه دوم نخواهد کرد، چه برسد به این که دیپلم بگیرد!

مدارس مقطع دوره اول متوسطه

برای ثبت نام مقطع دوره اول متوسطه ایران به این مدارس می توانید مراجعه کنید:

1.مدارس دولتی
2. مدارس غیر دولتی
3. مدارس نمونه دولتی
4. مدارس شاهد و ایثارگران
5. مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)
6. مراکز شبانه روزی
7. مدارس عشایری
8. مدارس شبانه (بزرگسال)
9. مدارس هیات امنایی
10. مدارس آموزش از راه دور
11. مدارس خیریه
12. مدارس دانش آموزان استثنایی
13. مدارس سما
14. مدارس ورزش
15. مدارس اقلیت های مذهبی
16. مدارس قرآنی

معرفی مدارس مقطع دوره دوم متوسطه

در مدارس مقطع دوره دوم متوسطه دانش آموزان باید انتخاب رشته انجام بدهند. بنا به این که دانش آموز در چه رشته ای می خواهد ادامه تحصیل بدهد، گزینه های متفاوتی پیش روی او قرار دارد. بعضی از مدارس ایران در علوم انسانی عملکرد بهتری دارند و مخصوص این رشته هستند، نظیر دبیرستان های فرهنگ. بعضی دیگر در رشته های ریاضی-فیزیک و تجربی دارای رتبه بهتری هستند نظیر مدارس تیزهوشان.

مدارس مقطع دوره دوم متوسطه

برای ثبت نام مقطع دوره دوم متوسطه به این مدارس می توانید مراجعه کنید:

1.مدارس دولتی
2. مدارس غیر دولتی
3. مدارس نمونه دولتی
4. مدارس شاهد و ایثارگران
5. مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)
6. مراکز شبانه روزی
7. مدارس عشایری
8. مدارس شبانه (بزرگسال)
9. مدارس هیات امنایی
10. مدارس علوم و معارف اسلامی
11. مدارس فرهنگ
12. مدارس آموزش از راه دور
13. مدارس خیریه
14. مدارس دانش آموزان استثنایی
15. مدارس ماندگار
16. مدارس سما
17. مدارس ورزش
18. مدارس اقلیت های مذهبی
19. مدارس قرآنی

نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که ورود به بعضی از مدرسه ها خیلی راحت می باشد و برای ثبت نام در بعضی از مدرسه ها علاوه بر آزمون ورودی باید شهریه نیز پرداخت کنید.

لیست انواع مدرسه های ایران

1. مدارس دولتی (عادی)

به هیچ وجه اشتباه برداشت نکنید! درست است که مدارس دولتی، در اصطلاح: «مدارس عادی» نیز خوانده می شوند؛ با این حال همیشه این طور نیست! خیلی از مدارس دولتی وجود دارند که سطح آموزشی آنها از خیلی از مدرسه های پولی، بالاتر است. این را بدانید که همیشه خرج پول بیشتر، نتیجه ی بهتری به بار نمی آورد و باید هوشمندانه انتخاب بکنید.

بخش عمده مدارس، مدارس دولتی تحت نظارت آموزش و پرورش هستند که امکانات آموزشی در آنها به صورت رایگان ارائه شده و هزینه اش توسط دولت تامین می شود.

ثبت نام مدارس دولتی، با توجه به منطقه جغرافیایی محل سکونت دانش آموزان انجام می شود. تعیین شرط معدل از سوی مدارس، برای ثبت نام دانش آموزان غیرمجاز است.

2. مدارس غیر دولتی (غیر انتفاعی)

مدارس غیر انتفاعی به صورت خصوصی توسط افراد غیر دولتی تاسیس شده اند. زمینه فعالیت شان در راستای اهداف، برنامه ها، دستورالعمل، ضوابط و مقررات سازمان آموزش و پرورش ایران می باشد. بیشتر مدارس غیر انتفاعی، امکانات رفاهی بهتری را، نسبت به سایر مدارس به دانش آموزان ارائه می دهند. در رابطه با امکانات آموزشی و سطح علمی، بین مدارس غیرانتفاعی رقابت وجود دارد و هرکدام بصورت متفاوت و در سطح های مختلفی خدمات آموزشی را ارائه می دهند.
مدارس غیر انتفاعی جزء مدارس شهریه پرداز هستند و بیشترین شهریه پرداختی در بین مدارس، به مدارس غیرانتفاعی تعلق دارد.
عمده ی مدارس غیر انتفاعی، برای پذبرش دانش آموزان، آزمون برگزار نمی کنند. با این حال، بعضی از مدارس مطرح غیر انتفاعی در تمامی استان ها، آزمون ورودی داشته و برای پذیرش دانش آموزان سخت گیری زیادی به خرج می دهند. این سخت گیری ها باعث شده تا دانش آموزان این مدارس، نتایج قبولی کنکور خیلی خوبی را درا باشند.
از جمله مدارس غیر انتفاعی که برای پذیرش دانش آموزان، آزمون ورودی برگزار می کنند، می توان به: «علامه طباطبایی، سلام و مفید تهران» و «مدارس انرژی اتمی وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران» و همچنین «مدارس غیر انتفاعی امام صادق (ع) اصفهان» و … اشاره کرد.

3. مدارس نمونه دولتی

نمونه دولتی ها به صورت تمام و کمال زیر نظر سازمان آموزش و پرورش قرار دارند. این مدارس با ارائه امکانات آموزشی خوب علاوه بر برنامه ی اصلی، نظیر: «کلاس های تقویتی و فوق برنامه»، علاوه بر بالا بردن سطح علمی دانش آموزان، آنها را برای کنکور سراسری نیز آماده می کنند. معمولا نسبت به مدارس عادی از سطح علمی بالاتری برخوردار هستند.
دانش آموزان متقاضی تحصیل در دوره متوسطه دوم نمونه دولتی، باید آزمون ورودی بدهند.

آزمون مدارس نمونه دولتی ایران، به صورت استانی برگزار می شود. پذیرش نمونه دولتی برای رشته های نظری و همچنین رشته های فنی هنرستان انجام می شود.
مدارس نمونه دولتی جزء مدارس شهریه پرداز هستند. برای ثبت نام اینترنتی، به دلیل استانی بودن آزمون ورودی، هر استان سایت مشخص و مختص همان استان را دارد. دانش آموزان با داشتن شرایط می توانند در آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی استان خود ثبت نام کنند.

4. مدارس شاهد و ایثارگران

مدارس شاهد تحت نظارت سازمان آموزش و پرورش و اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند. هدف از تشکیل آن، ارائه خدمات به فرزندان شاهد، مفقود الاثر، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و فرهنگیان می باشد. بنابراین اگر قصد ثبت نام دانشگاه فرهنگیان را نیز داشته باشید این گزینه مناسبی برای شماست.

شکی نیست که کیفیت سطح علمی و امکانات آموزشی، تربیتی و پژوهشی مدرسه های شاهد و ایثارگران بهتر از مدارس عادی می باشد. در این مدارس علاوه بر آموزش، به طور ویژه به مسائل تربیتی دانش آموزان نیز پرداخته می شود.
مدارس شاهد چه در تهران و چه شهرستان، آزمون ورودی نداشته و 50 درصد ظرفیت آنها برای فرزندان شاهد، جانباز، آزاده و ایثارگران هست؛ که به صورت رایگان ثبت نام شده و شهریه پرداخت نمی کنند. 50 درصد باقی مانده ظرفیت مدرسه های شاهد، برای افراد عادی یا بدون سهمیه است. درست است که مدارس شاهد آزمون ورودی ندارند؛ اما برای ثبت نام افراد عادی، علاوه بر داشتن شرایط لازم، شهریه نیز دریافت می کنند.
برای ثبت نام پایه های اصلی (اول ابتدایی، هفتم و نهم)، باید به سایت سجا (saja.medu.ir) مراجعه شود؛ و ثبت نام دانش آموزان میان پایه به صورت حضوری انجام می گیرد.

5. مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)

مدارس سمپـاد با همکاری سازمان آموزش و پرورش و مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان تاسیس شده است. وظیفه ی آن، شناسایی دانش آموزان با بهره ی هوشی بالا و رشد و پرورش آنها، جهت ساختن جامعه و کشوری بهتر می باشد.
دانش آموزان مدارس تیزهوشان، به نسبت مدارس عادی، مطالب بیشتر و سنگین تری را برای موفقیت بیشتر در کنکور، آموزش می بینند. همچنین یکی دیگر از بخش هایی که این مدارس سرمایه گذاری می کنند؛ آماده سازی و شرکت دادن دانش آموزان در بخش المپیاد های کشوری-جهانی می باشد.
مدارس تیزهوشان جزء مدارس شهریه پرداز هستند و برای هر دو دوره متوسطه اول و دوم آزمون ورودی برگزار می کنند.

دانش آموزان در صورت داشتن شرایط، می توانند از طریق سایت «hoosh.medu.ir» برای متوسطه اول و از طریق سایت «azmoon.medu.ir» برای متوسطه دوم، اقدام به ثبت نام کنند.

6. مدارس هیات امنایی

مدارس هیئت امنایی متشکل از یک هیئت رئیسه است که به مدارس چند مدیره نیز معروف هستند.
مدیران مدارس هیات امنایی، همکاری بسیاری در تامین هزینه های تحصیل با وزارت آموزش و پرورش ایران دارند؛ ولی از اولیای دانش آموزان نیز شهریه ناچیزی دریافت می کنند.
مدرسه های چند مدیره، آزمون ورودی ندارند. با این حال، دانش آموزان دارای امتیازات خاص و کسانی که از نظر منطقه ی جغرافیایی به مدرسه نزدیک هستند، در پذیرش دارای اولویت هستند.

7. مدارس علوم و معارف اسلامی

مدارس علوم و معارف اسلامی، از همکاری وزارت آموزش و پرورش با نهاد های آموزشی-دینی، از قبیل سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه تاسیس شده است؛ و یک مدرسه ی هیات امنایی به حساب می آید.

سال های ابتدایی انقلاب، خلا مدرسه ای که اخلاق و اسلام ناب را به نوجوانان و جوانان یاد بدهد؛ احساس می شد. اینجا بود که مدرسه عالی شهید مطهری دست به کار ساخت اولین مدرسه ی علوم و معارف اسلامی زد.

هنوز که هنوز است شاید خیلی ها ندانند که علوم و معارف اسلامی جزو رشته های چهار گانه نظری به حساب می آید؛ که در دبیرستان‌ های علوم و معارف اسلامی (که به دبیرستان های صدرا نیز معروفند)، به تعلیم و تربیت دانش آموزان می پردازد.

این مدارس برای پذیرش دانش آموزان، از پایه ی نهم، آزمون ورودی و مصاحبه حضوری برگزار می کند.

8. مدارس قرآنـی

این مدارس هم به شکل دولتی و هم به شکل غیر دولتی می توانند فعالیت نمایند. از لحاظ برنامه و دروس تعیین شده توسط آموزش و پرورش، هیچ تفاوتی با مدارس دیگر ندارند؛ یعنی در کنار آموزش دروس اصلی، به تعلیم قرآن و مفاهیم قرآنی نیز می پردازند.

حداکثر زمان آموزش مفاهیم قرآنی، 6 ساعت در طول هفته می باشد. دانش آموزان پس از اتمام درس در این مدارس، مفتخر به دریافت گواهینامه ی قرآنی می شوند.

9. مدارس فرهنگ

مدارس فرهنگ، زیر مجموعه ی مدارس هیات امنایی و تحت نظارت سازمان آموزش و پرورش می باشند. این مدارس مخصوص دانش آموزان متقاضی رشته علوم و ادبیات انسانی تاسیس شده است.
دبیرستان فرهنگ، فقط در دوره متوسطه دوم فعالیت دارد. دراصل هزینه تحصیل دبیرستان فرهنگ رایگان است. با این حال، طبق ضوابط و دستور وزارت آموزش و پرورش، به خاطر داشتن کلاس های تقویتی و فوق برنامه، شهریه مصوبی از خانواده های دانش آموزان مدرسه فرهنگ دریافت می شود.
پذیرش دانش آموزان فرهنگ، با آزمون ورودی که به صورت استانی برگزار می شود؛ صورت می پذیرد.
در صورتی که شرایط و شرط معدل لازم برای ثبت نام را داشتید، از طریق سایت ثبت نام که برای هر استان متفاوت است، می توانید اقدام به ثبت نام کنید.

10. مدارس ماندگار

مدارس ماندگار هم عضو دیگر مدارس هیات امنایی می باشند. با این حال می شود گفت جزو معروف ترین و مشهورترین اعضای این خانواده هستند. سیستم آموزشی در مدارس ماندگار بسیار خوب بوده و علاوه بر آن، امکانات رفاهی بیشتری نسبت به سایر مدارس هیات امنایی ارائه می دهند. به عنوان مثال دبیرستان ماندگار البرز تهران، علاوه بر وجود آزمایشگاه های درسی، دارای زمین چمن اختصاصی و هم چنین مسجدی کامل می باشد.

یکی از شرایط قرارگیری مدارس ایران در لیست مدرسه های ماندگار، اینست که قدمت مدرسه بیشتر از 50 سال باشد. علاوه بر این، در طراحی ساختمان این مدارس، توجه ویژه به معماری ایرانی و اسلامی شده است. دبیرستان های ماندگار، در عرصه های ملی و خارجی، در زمینه های علمی و فرهنگی از قدیم، افتخار آفرینی کرده اند.

موسسان و مسئولان دبیرستان های ماندگار، اکثرا از چهره های ماندگار و برجسته علمی و فرهنگی کشور می باشند که انگیزه ی اصلی آنها برای بودن در این مدارس، علاقه و کمک به دانش آموزان مستعد و تربیت آنها برای کسب نتایج درخشان در زندگی و تحصیل می باشد.

حدود 48 مدرسه ماندگار در کشور وجود دارد. شهریه این مدارس، از سایر مدارس هیات امنایی بیشتر است. با این حال، به نسبت سطح علمی و کیفیت آموزش و خدمات رفاهی، پرداخت شهریه اصلا به چشم نخواهد آمد.

این مدارس فقط در مقطع دوم متوسطه پذیرش دانش آموز دارند. برای ثبت نام در این مدارس باید آزمون ورودی را در تاریخ های معین شده از طریق سایت هایی که معرفی می کنند، انجام بدهید.

11. مدارس سما

مدارس سما جزو مدارس غیر انتفاعی به شمار می آیند. این سازمان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. سما مخفف: ـ«سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی» می باشد و تاریخ تاسیس آن به سال 1370 بر می گردد.

امکانات آموزشی و رفاهی مدارس سما بر کسی پوشیده نیست و سطح آن در اکثر مراکز متوسط رو به بالا می باشد.

تاکید مدارس سما علاوه بر برنامه های درسی اصلی، آموزش کامپوتر، زبان دوم و همچنین فرهنگ و تربیت قرآنی می باشد. جدای این ها در بعضی از مراکز به آموزش موسیقی می پردازد. در بعضی از مراکز هم اقدام به راه اندازی مدارس ورزش توسط این سازمان شده است.

یکی از اهداف سما، مهارت آموزی و آموزش یک حرفه به دانش آموزان این مدارس است. این مهم، تحت عنوان «بوستان های تربیت»، قرار است اجرایی بشود.

مدرسه های سما به صورت کلی آزمون ورودی ندارند. شرط ورود به این مدارس بیشتر کسب نمره های خوب و بعد از آن، قبولی در مصاحبه حضوری می باشد. با این حال، به دلیل استقبال بیش از حد ازین مراکز در بعضی از شهرها، تعداد متقاضیان بیشتر از ظرفیت موجود می شود. به عنوان مثال در چند سال گذشته، متقاضیان تحصیل در مدارس سما کرمانشاه بیش از حد بودند. در نهایت، مسئولین سما کرمانشاه، مجبور به برگزاری آزمون ورودی برای ثبت نام دانش آموزان شدند.

12. مدارس شبانه روزی

مدارس شبانه روزی امکان یادگیری و آموزش در کنار زندگی مشترک را فراهم می کنند. علاوه بر این که دانش آموزان همراه با همکلاسی های خود پنج روز در هفته و 24 ساعته در مدرسه حضور دارند؛ در بعضی مراکز، حتی معلم ها نیز در کنار دانش آموزان خود بوده و حامی و راهنمای آنها می باشند.

این مدارس، در مقاطع تحصیلی دوره اول و دوم متوسطه فعالیت می نمایند. همچنین در صورت نیاز سنجی های محلی، تا سقف 6 ساعت در هفته می توانند کلاس های فوق برنامه اجرا بکنند.

مدرسه شبانه روزی برای دانش آموزان روستایی و مقاطع محروم ایران بنا شده است. از آن جا که در اکثر روستا ها امکان تحصیل در مقاطع بالاتر وجود ندارد، آموزش و پرورش به فکر ایجاد این مراکز افتاد. دانش آموزان در طول هفته در این مدارس به تحصیل و زندگی پرداخته و آخر هفته ها می توانند به منزل خود برگردند. در بعضی از مراکز شبانه روزی، سرویس رفت و آمد هم مستقر می باشد.

13. مدارس شبانه (بزرگسالان)

در بسیاری از سایت ها، به اشتباه مدارس شبانه را با مدارس شبانه روزی یکی دانسته اند؛ در حالی که این تفکر اشتباه است. تنها شباهت مدارس شبانه و شبانه روزی در اینست که هر دو فقط در مقاطع اول و دوم متوسطه، آموزش ارائه می دهند!

در مدارس بزرگسال، دانش آموزان ترک تحصیل کرده و یا افرادی که سنشان بیشتر از سن مجاز تحصیل در دوره های روزانه است؛ به آموزش مشغول می شوند. این مراکز به صورت دولتی و غیر دولتی اداره شده و زیر نظر آموزش و پرورش می باشند.

دانش آموزان پسر تا سن 20 سالگی برای تکمیل تحصیل دوره ی متوسطه، می توانند معافیت تحصیلی دریافت کنند. بعد از 20 سالگی، ادامه ی تحصیل، منوط به روشن کردن وضعیت خدمت سربازی می باشد.

14. مدارس آموزش از راه دور

در سال 1383 اولین پایه های ایجاد مراکزی تحت نام «آموزش از راه دور» زده شد. پس از ایجاد چند مرکز موفق و تصویب اساسنامه های لازم، این مراکز تبدیل به مدرسه شدند.

مدارس آموزش از راه دور، به منظور فراهم کردن امکانات تحصیل برای افراد بالای 18 سال سن ایجاد شده اند. هم چنین افراد متاهل و اشخاص دارای بیماری ها و نواقص جسمانی می توانند در این مدارس ثبت نام کنند.

برای دانش آموزانی که از تحصیل در دوره ی روزانه منع شده اند، شرط سنی وجود نداشته و می توانند در این مدارس ثبت نام خود را انجام بدهند. لازم به ذکر است که برای پسران 20 سال به بالا، تکلیف وضغیت خدمت باید انجام بشود.

شیوه ی تحصیل آموزش از راه دور بیشتر به صورت خودآموز است. با این حال، برای هر واحد درسی، 6 ساعت کلاس رفع اشکال حضوری هم در نظر گرفته می شود.

15. معرفی مدارس عشایری

انتخاب و گزینش معلمان مدارس عشایری بر اساس بومی بودن است. معلم های این مدارس، معمولا باید خود عشایر بوده و در دانشگاه فرهنگیان یا رجایی دوره گذرانده باشند.

در سال 98، آمار مدارس کانتینری عشایر به 1335 عدد و تعداد مدارسی که در چادر برگزار می شوند؛ به 800 عدد رسیده است.

مدارس عشایری ایران از لحاظ استقرار به سه دسته تقسیم می شوند.

مدارس سیار عشایری که دانش آموزان همراه با ایل، در میانه ی سال تحصیلی مجبور به کوچ هستند.
مدارس نیمه سیار عشایری که والدین همراه با ایل کوج می کنند. ولی دانش آموزان در محل تحصیل باقی مانده و پس از اتمام آموزش، خود را به ایل می رسانند.
مدارس ثابت عشایری در مناطق اسکان عشایر، به صورت ثابت بنا شده و زمینه ی تحصیل دانش آموزان را فراهم می آورد.

16. مدارس خیریه

کسانی که برای پیشرفت جامعه و رضایت خدا مدرسه می سازند و هیچ چشمداشت مالی ندارند، از زمان های قدیم وجود داشته اند. با این حال، گروهی از این افراد در ایران، در سال 1377، اقدام به تاسیس یک تشکل مردمی به نام «جامعه خیرین مدرسه ساز کشور» نمودند؛ تا فعالیت های خیریه به صورت منسجم تر انجام بگیرد.

تحصیل در مدارس خیریه، نیاز به هیچ گونه پرداخت مالی نداشته و برای تحصیل افراد دارای بضاعت کم، یا کودکان بی سرپرست ایجاد شده اند.

17. مدارس دانش آموزان استثنایی

مدارس استثنایی به هفت گروه از دانش آموزان، خدمات خود را ارائه می دهد. این هفت گروه دانش آموزی عبارتند از:

1.کم توان ذهنی
2. آسیب دیده شنوایی
3. آسیب دیده بینایی
4. دانش‌آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری
5. دانش آموزان دارای مشکلات رفتاری و هیجانی
6. دانش‌آموز ان معلول جسمی-حرکتی
7. دانش آموزان چند معلولیتی
در مدارس استثنایی، برنامه ها مطابق اهداف سازمان آموزش و پرورش است. با این حال، کتاب ها و برنامه های درسی این دانش آموزان، مطابق با نیازهای آن ها ساماندهی شده است.

در این مدارس، تمرکز ویژه بر تک تک دانش آموزان و توجه به نیازهای خاص یادگیری و تربیت آن ها، انجام می شود.

18. مدارس ورزش

مدارس ورزش را نباید با مدرسه های فوتبال اشتباه گرفت. مدرسه های فوتبال از هیات فوتیال هر استان مجوز خود را دریافت می کنند؛ در حالی که مدارس ورزش زیر نظر مستقیم آموزش و پرورش بوده و برنامه های درسی این سازمان را اولویت اصلی خود قرار می دهند. به عبارتی مدرسه های فوتبال، تنها نام «مدرسه» را یدک می کشند و بهتر است به آکادمی یا اسمی دیگر تغییر نام بدهند.

در مدارس ورزش، می توان چند رشته ی ورزشی را منوط به نیاز سنجی بومی و ارائه امکانات ویژه آن رشته، ارائه داد.

مدارس ورزش در تمام مقاطع تحصیلی می توانند فعالیت های خود را انجام بدهند.

این مدارس هم به صورت دولتی و هم به صورت غیر دولتی می توانند تاسیس شوند. جذب دانش آموزان این مدارس از میان استعدادهای برتر هر رشته ورزشی صورت می پذیرد.

مقطع تحصیلی به ترتیب
مقطع تحصیلی دانشگاه
مقطع تحصیلی یعنی چه
مقاطع تحصیلی مدرسه
مقطع تحصیلی دبیرستان
مقاطع تحصیلی به ترتیب در ایران
مقطع تحصیلی راهنمایی
مقاطع تحصیلی آموزش و پرورش

مقطع تحصیلی
معنی مقطع تحصیلی
رای دیوان در خصوص یک مقطع تحصیلی بالاتر
دستورالعمل نحوه احتساب یک مقطع تحصیلی بالاتر در مورد رزمندگان
بخشنامه یک مقطع تحصیلی بالاتر
بخشنامه یک مقطع تحصیلی بالاتر ایثارگران
یک مقطع تحصیلی بالاتر ایثارگران
در کدام مقطع تحصیلی احساس هویت ملی پررنگی دارند؟
یک مقطع تحصیلی بالاتر فرزندان شهدا
لغو یک مقطع تحصیلی رزمندگان
برخورداری رزمندگان از یک مقطع تحصیلی
مقطع تحصیلی ایثارگران
مقطع تحصیلی استخدام آموزش و پرورش
مقطع تحصیلی ابتدایی در ایران
مقاطع تحصیلی ایران
مقطع تحصیلی ابتدایی
مقطع تحصیلی ابتدایی یعنی چی
مقاطع تحصیلی اتاق عمل
مقاطع تحصیلی امریکا
مقاطع تحصیلی انگلیسی
مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه
از مقاطع تحصیلی در جدول
از مقاطع تحصیلی قدیم در جدولانه
از مقاطع تحصیلی قدیم در جدول
از مقاطع تحصیلی دانشگاهی
از مقاطع تحصیلی قدیم در حل جدول
از مقاطع تحصیلی برای فوق دیپلم
از مقطع ارشد تحصیلی
مقطع تحصیلی به ترتیب
مقطع تحصیلی به انگلیسی
مقطع تحصیلی بعد از دیپلم
مقطع تحصیلی بعد از دکترا
مقطع تحصیلی برای معافیت تحصیلی
مقطع تحصیلی بالاتر ایثارگران
مقطع تحصیلی بعد از دکتری
مقطع تحصیلی بالاتر رزمندگان
مقطع تحصیلی بالاتر برای ایثارگران
مقطع تحصیلی بعد از فوق دکترا
مقاطع تحصیلی
مقطع تحصیلی پرستاری
مقطع تحصیلی پزشکی عمومی
مقطع تحصیلی پروتز دندان
مقطع تحصیلی پروفسور
مقطع تحصیلی پذیرفته شده در دانشگاه
مقطع تحصیلی پیام نور
مقطع تحصیلی پیش دانشگاهی
مقاطع تحصیلی پزشکی
مقاطع تحصیلی پیام نور
مقاطع تحصیلی پیش دبستانی
تحصیلات
مقطع تحصيلي
مقطع تحصیلات تکمیلی چیست
مقاطع تحصیلی تا دیپلم
مقاطع تحصیلی ترکیه
مقاطع تحصیلی تا دکترا
مقاطع تحصیلی تکنسین اتاق عمل
کدام مقطع تحصیلی فردا تعطیل است
تعریف مقطع تحصیلی
ترجمه مقطع تحصیلی به انگلیسی
تغییر مقطع تحصیلی
تحصیل
مقطع تحصیلی جدید
مقاطع تحصیلی جدید
مقطع تحصیلی در جدول
مقطع تحصیلی نظام جدید
درخواست ايجاد مقطع تحصيلي جديد
یک مقطع تحصیلی بالاتر جانبازان
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد در جدول
اعمال یک مقطع تحصیلی بالاتر برای فرزندان جانباز
ازمون پایانی هر مقطع تحصیلی در جدول
اعطای یک مقطع تحصیلی بالاتر به جانبازان
بورسیه تحصیلی کره جنوبی در مقطع دیپلم
یک مقطع تحصیلی بالاتر فرزندان جانبازان
جستجوی کد رشته تحصیلی در مقطع کاردانی
مقطع تحصیلی چیست
مقطع تحصیلی چیه
مقطع تحصیلی چه نوع متغیری است
مقاطع تحصیلی چین
آخرین مقطع تحصیلی چیست
هر مقطع تحصیلی چند سال است
مقطع تحصیلی دکترا چند سال است
مقطع تحصیلی کاردانی چیست
مقطع تحصیلی من چیست
مقطع اتمام تحصیل چیست
چند مقطع تحصیلی داریم
چند مقطع تحصیلی
مقطع تحصیلی یعنی چه
مقطع تحصیلی کارشناسی یعنی چه
مقطع تحصیلی حسابداری
مقطع تحصیلی حاج قاسم سلیمانی
مقاطع تحصیلی حوزه های علمیه
مقاطع تحصیلی حوزه علمیه خواهران
مقاطع تحصیلی حسابداری
مقاطع تحصیلی حقوق
مقطع تحصیلی دکترای حرفه ای
کد رشته تحصیلی حسابداری در مقطع کارشناسی
کد رشته تحصیلی حقوق در مقطع کارشناسی
رشته های تحصیلی مقطع دکتری دانشگاه امام حسین
بررسی تاثیر خانواده بر افت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی
انشا در مورد بهترین خاطره دوران تحصیلی مقطع متوسطه اول
معافیت تحصیلی مقطع کارشناسی خارج از کشور
مقطع تحصیلی دانشگاه
مقطع تحصیلی دبیرستان
مقطع تحصیلی در لاتاری
مقطع تحصیلی دندانپزشکی
مقطع تحصیلی در سامانه سخا
مقطع تحصیلی داروسازی
مقطع تحصیلی دهم
مقطع تحصیلی در معافیت تحصیلی
مقطع تحصیلی دکتری
مقطع تحصیلی دانشگاه فرهنگیان
دو مقطع تحصیلی
مقطع تحصیلی سطح دو
مقاطع تحصیلی در ایران
مقطع تحصیلی راهنمایی
مقطع تحصیلی رادیولوژی
مقطع تحصیلی رشته داروسازی
مقطع تحصیلی راهنمایی به انگلیسی
مقطع تحصیلی رشته طراحی لباس
مقطع تحصیلی رئیسی
مقاطع تحصیلی روانشناسی
مقاطع تحصیلی رشته پزشکی
مقاطع تحصیلی رشته حقوق
مقاطع تحصیلی رشته پرستاری
مقاطع تحصیلی زبان و ادبیات انگلیسی
مقاطع تحصیلی زمین شناسی
مقطع تحصیلی به زبان انگلیسی
مقاطع تحصیلی ژاپن
مقاطع تحصیلی ژنتیک
ژ۳
ژ3
مقطع تحصیلی سیکل
مقطع تحصیلی سخا
مقطع تحصیلی سعید حدادیان
مقطع تحصیلی سامانه سخا
مقاطع تحصیلی سوئد
مقطع تحصیلی در سایت نظام وظیفه
مقاطع تحصیلی شنوایی سنجی
مقاطع تحصیلی شنوایی شناسی
مقاطع تحصیلی دانشگاه
مقاطع تحصیلی طلبگی
مقطع تحصیلی علوم آزمایشگاهی
مقاطع تحصیلی عالی
مقاطع تحصیلی علمی کاربردی
مقاطع تحصیلی عربی
مقطع تحصیلی فیزیوتراپی
مقطع تحصیلی فرهنگیان
مقطع تحصیلی فرهنگیان چیست
مقاطع تحصیلی فوریت های پزشکی
مقاطع تحصیلی فیزیک
مقاطع تحصیلی فنلاند
مقاطع تحصیلی قدیم در جدولانه
درصد مقطع تحصیلی قانون کار
درصد مقطع تحصیلی قرارداد کار معین
تاییدیه تحصیلی مقطع قبلی
تاییدیه تحصیلی مقطع قبل
مقطع تحصیلی کارشناسی به انگلیسی
مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته چیست
مقطع تحصیلی کاردرمانی
مقطع تحصیلی کاردانی به انگلیسی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
مقطع تحصیلی کنکور
مقاطع تحصیلی کانون زبان ایران
یک مقطع تحصیلی بالاتر رزمندگان
یک مقطع تحصیلی بالاتر برای رزمندگان
یک مقطع تحصیلی بالاتر برای کارمندان
یک مقطع تحصیلی بالاتر همسران شهدا
یک مقطع تحصیلی بالاتر
مقاطع تحصیلی گفتار درمانی
مقطع و گرایش تحصیلی به انگلیسی
مقطع تحصیلی لاتاری
مقطع تحصیلی لیسانس به انگلیسی
تحصیل مقطع لیسانس
تاییدیه تحصیلی مقطع لیسانس
مقطع تحصیلی مستر
مقطع تحصیلی متوسطه دوم
مقطع تحصیلی متوسطه اول
مقطع تحصیلی متوسطه
مقطع تحصیلی معنی
مقاطع تحصیلی مدرسه
مقاطع تحصیلی مدرسه به انگلیسی
مقاطع تحصیلی مدارس ایران
مقاطع تحصیلی مدرسه در ایران
مقاطع تحصیلی نظام قدیم
مقطع تحصیلی در نظام وظیفه
مقطع تحصیلی دانشگاه پیام نور
نام مقطع تحصیلی
مقاطع تحصیلی ویکی پدیا
مقطع تحصیلی در دانشگاه
مقطع تحصیلی در ایران
مقطع تحصیلی آموزش و پرورش
تفاوت مدرک تحصیلی و مقطع تحصیلی
سن و مقطع تحصیلی
اصل تاییدیه تحصیلی مقطع دیپلم و پیش دانشگاهی
مقطع و رشته تحصیلی
رابطه پرخاشگری والدین و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی
مقطع تحصیلی هوشبری
مقطع های تحصیلی
مقطع های تحصیلی به انگلیسی
مقطع های تحصیلی مدرسه
مقطع های تحصیلی پزشکی
مقطع های تحصیلی دانشگاه به انگلیسی
همه مقطع های تحصیلی
مقاطع تحصیلی یعنی چی
مقطع تحصیلی دانشگاه یعنی چه

دوره‌های مرتبط
تکمیل شده
آموزش مکالمه زبان انگلیسی

آموزش مکالمه زبان انگلیسی

۶۹
۱,۱۹۰,۰۰۰ ۳۵۹,۷۰۰ تومان
دیدگاه‌ها ۱
ارسال دیدگاه جدید